Добре Дошли!

Нашата мисия

Български Образователен Център е основан през 2015 като Сдружение с нестопанска цел, за да предоставя уроци на деца с интереси към изучаване на Български език, култура, традиция, музика, национални празници, История и География. Ние сме винаги готови да участваме в проекти, които допринасят за благоденствието на цялото общество на острова. Благородно предизвикателство беше намирането на помещение, където да се осъществят класовете, създаването на организацията като юридическо лице и добиването на подходяща застраховка, без да забравяме установяването на учебни планове за всички възрастови групи, в зависимост от тяхното ниво на познание по езика.През Октомври 2015, организацията беше разпозната от IRS като non-profit организация, tax-exempt under IRC Section 501(c)(3).

Училището е официално лицензирано от Министерство на Науката и Образованието в България през Август 2016.

В деня на народните будители, 1-ви Ноември 2016, Българското училище на Нантакет става член на Асоциацията на Българските Училища в Чужбина. Всички ние сме приветствани от Управителния съвет на АБУЧ с добре дошли в техните редици и продължаваме да не пестим усилия и авторитет за допринасяне съхраняването и разпространяването на българската писменост и култура на острова!

Българският език е вече включен като чужд език в програмата "Сертификат за двуезичност". Този Сертификат дава допълнително предимство на учениците при кандидатстване в университети в САЩ, както и е от голяма полза за тях на пазара на труда и глобално в обществото.Нашето Българско Училище на Нантакет е вече факт, благодарение на искреното доверие и безрезервната подкрепа на всички родители. Заедно, ние създадохме топла, любяща и професионална среда за наука и познания и доказахме, че когато има любов, има успех също. Гордеем се с това, което направихме и обещаваме да продължаваме да работим с нещадими усилия за нашето усъвършенстване.

Нашата награда е усмивката, желанието да се учат и ентусиазма на нашите деца.


The ReMain Nantucket Fund помогна на учениците от Българското училище на острова да посетят Ню Йорк. Те бяха в сградата на ООН, в Българското Генерално Консулство и видяха значими забележителности в града! Благодарим, че сте страхотни посланици на острова!
Community Foundation for Nantucket
Българските танцьори и гимнастички взривиха публиката!
NHA,
на мероприятие в Музея на Китовете
Много от "веднъж в живота възможности" за учениците!
Кимбърли Кюбиш,
Директор, Начално Училище, Нантакет
Откакто дъщеря ми започна да учи в Българското училище и едновременно като ученичка в Началното училище на Нантакет, тя е на едно добро академично ниво и на двата езика. Чете и пише на Английски и на Български език и доказва, че ученик може да се справя и с два езика!
Гергана Нейкова,
Директор, БОЦ
Благодарим за организацията, всеотдайностата, желанието и времето, което полагате. За усмивките, радостта и спомените, които ще останат за нас и нашите деца 💕!
Христина Шопова,
Майка на Алекс и Сианна Никол
Много благодарности на всички от Българския Образователен Център за работата и всеотдайността, за това че учите децата ни да четат и пишат на Български език, запознавате ги с българските традиции и обичаи, учите ги да обичат и ценят българската култура и народни танци. Нашата дъщеря ходи с желание на Българско училище в събота. Ценим всичко, което правите. Продължавайте все така.
Валя и Тони,
Родителите на Билянка
Моля чувствайте се добре дошли да оставите вашето мнение и препоръки. Ние ще ги публикуваме тук!
BEC
Браво! Създадохте им спомени за цял живот. Радвам се, че пращате толкова много снимки и ни правите част от вашето приключение!
Валерия Дунчева,
Офис Управител, Счетоводител
Беше абсолютно удоволствие да работя със всички вас! Скромно казано, това събитие нямаше да е толкова значимо, ако не беше вашата отлична работа! Благодаря!
Джеймс Ръсел,
Изпълнителен Директор, NHA
Искам да благодаря на ръководството и учителките за грижите към нашите деца, за това, че ги взимате за училище и танци. Най-вече за търпението към всички родители :)!
Деси Ангелова,
Майката на Алек и Емма Ангелови
Ако само едно или две деца присъстват, няма смисъл!
Богдана Крачунова,
Собственик, Bogdana Upholstery
Аз обичам да ходя на Българско училище в събота, защото обичам да уча граматика, нови думи и правилното им изписване. Обичам да ходя, защото се уча да чета по-добре и също така уча за българската култура и история. Събираме се заедно с приятели и практикуваме да пишем на Български. За мен е важно да науча Български език, защото моите родители ми говорят само на Български, а когато посещавам баба и дядо и роднините си в България, мога да им говоря на Български, защото те не разбират Английски. Също така, за мен е важно да мога и да чета, защото така бих могла да прочитам истории и приказки на Български, а и вестниците в къщата на баба. Специални благодарности на всички в Българския Образователен Център.
Биляна Дунчева,
Ученичка
Моля чувствайте се добре дошли да оставите вашето мнение и препоръки. Ние ще ги публикуваме тук!
BEC